زیتون پرورده چاشنی معروف شمالی ایران است که در کنار غذای اصلی میل می شود. زیتون پرورده در اصل مربوط به شهرهای شمالی مانند رودبار بود که اکنون در کل کشور طرفدار دارد.
مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده
مغز گردو: ۳۰۰ گرم
زیتون بدون هسته: نیم کیلوگرم
رب انار: دو پیمانه
پودر نعنا: یک قاشق غذاخوری
پودر آویشن: یک قاشق غذاخوری
آبلیمو: دو قاشق غذاخوری
دانه انار خشک شده: دو قاشق غذاخوری
روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه زیتون پرورده شمالی اصل
برای تهیه زیتون پرورده ابتدا زیتون ترش و یا شور را به مدت یک ساعت درون آب خیس کنید و بعد از مدت زمان ذکر شده زیتون را درون آبکش بریزید. در مرحله بعدی طرز تهیه زیتون پرورده، زیتون و رب انار و آبلیمو را درون ظرفی مناسب بریزید و همه این مواد را با یکدیگر به خوبی مخلوط کنید.
گردو را دو بار چرخ کنید سپس گردوی چرخ شده را به همراه پودر نعنا و پودر آویشن و دانه انار و روغن زیتون به مخلوط مواد زیتون پرورده اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند.
زیتون پرورده را درون یخچال قرار دهید تا خنک شود و این چاشنی خوشمزه را در کنار غذاهای اصلی میل کنید.
نکات طلایی برای ایجاد طعم ایده آل در زیتون پرورده
اگر تمایل دارید رنگ زیتون پرورده روشن شود بهتر است از گردوی بیشتری در دستور تهیه زیتون پرورده استفاده کنید.
برای ایجاد طعم ایده آل زیتون پرورده بهتر است از آب نارنج استفاده نمایید.
استفاده از سیر در روش تهیه زیتون پرورده اختیاری است، ولی بهتر است شما برای ایجاد طعم و عطر بهتر زیتون پرورده از سیر استفاده کنید.
برای نگهداری زیتون پرورده میتوانید آن را در ظرف شیشهای بریزید سپس درب ظرف را محکم ببندید و درون یخچال قرار دهید.
سبزی اصلی برای طرز تهیه زیتون پرورده شمالی چوچاق است، ولی این سبزی فقط در شمال ایران یافت میشود بنابراین شما میتوانید از گشنیز و نعناع به جای چوچاق استفاده کنید. همچنین می توانید چوچاق محلی را از فروشگاه آریا تهیه فرمایید.
زیتونها اگر بیش از یک ساعت درون آب بمانند طعم اصلی خود را از دست میدهند.
برای تهیه زیتون پرورده بهتر است از زیتون سبز و ریز و بدون هسته استفاده کنید.
برای تهیه زیتون پرورده باید از گردوی تازه و مرغوب استفاده نمایید، زیرا افزودن گردوی کهنه به این چاشنی باعث میشود که طعم آن به سرعت تلخ شود.